Beleggingsportefeuille (op 31/12/2023)

We provide smart capital for Belgian innovation and driving socio-economic growth.

Our role is to create
sustainable long-term value.
all our investments are driven by our values.

9.5 MAGNITUDE VENTURES
Aandeelhouderschap14.68 %
9.5 Magnitude Ventures is een corporate-venturingfonds dat investeert in technologiebedrijven tijdens hun opstartfase (early stage) en groei (scale-up). Het DNA van 9.5 bestaat uit digitalisering, consumer centricity en partnerships met grote corporate groepen.
A CAPITAL CHINA OUTBOUND FUND (spiegelfonds)
Aandeelhouderschap50.00 %
Feeder fonds opgericht met China Investment Corporation om te investeren in het A Capital China Outbound fund dat Chinese investeerders wil aantrekken voor Europa en voor België in het bijzonder.
ACCESSIA PHARMA
Aandeelhouderschap25.00 %
Bedrijf met een gedeelde GMP-eenheid (Good Manufacturing Practice) voor de productie van commerciële- en klinische partijen.
ADDAX MOTORS
Aandeelhouderschap26.51 %
Addax Motors is een producent van lichte elektrische bestelwagens met drie eindmarkten: gemeenten, last mile delivery en industrie. De voertuigen van Addax bieden een milieuvriendelijker alternatief voor de traditionele bestelwagen en ze zijn vaak beter aangepast aan de specifieke noden van de klant.
Ageas
Aandeelhouderschap6.44 %
AIR BELGIUM
Aandeelhouderschap12.15 %
Air Belgium is een Belgische luchtvaartmaatschappij die in maart 2018 haar certificaat en vergunning van luchtvervoerder kreeg. Air Belgium maakte op 29 maart 2018 zijn eerste vlucht voor rekening van een derde maatschappij.
Aphea.bio
Aandeelhouderschap4.05 %
ASCO INDUSTRIES
Aandeelhouderschap0.00 %
Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de productie en de behandeling van componenten bestemd voor de luchtvaartindustrie.
DMS Imaging
Aandeelhouderschap1.3 %
Biofarmaceutisch bedrijf in klinische fase en betrokken bij de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe immuno-therapie geneesmiddelen voor ademhalings - en voedselallergieën.
ASTRID
Aandeelhouderschap100 %
Het doel van de vennootschap bestaat in de totstandbrenging, de exploitatie, het onderhoud en de verdere ontwikkeling en uitbreiding van een radiocommunicatie- netwerk voor spraak- en dataverkeer.
AVANTIUM HOLDING
Aandeelhouderschap0.21 %
Nederlands bedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling en de commercialisering van hernieuwbare chemische oplossingen en processen en duurzame producten op basis van biologische materialen garandeert.
AVIAPARTNER
Aandeelhouderschap0.00 %
Aviapartner is een onafhankelijke aanbieder van grondafhandelingsdiensten op 37 luchthavens in 6 Europese landen.
Axelera AI
Aandeelhouderschap14.89 %
BECENTRAL
Aandeelhouderschap30.31 %
BeCentral is een nieuwe digitale campus aan het Centraal station in Brussel, die gezamenlijk werd opgericht door en de steun krijgt van meer dan 40 ondernemers. Hij moet het tekort aan digitale competenties verhelpen en de digitale transformatie in België versnellen, om onder meer het groeipotentieel van de economie maximaal te benutten en zo veel mogelijk nieuwe jobs te scheppen.
BECODE BV
Aandeelhouderschap33.33 %
Bedrijf dat inclusive code training aanbiedt.
BECOVER
Aandeelhouderschap0.00 %
Uniek aerodynamisch testcentrum in Europa
1 | 12
1 2 11 12

SFPI is a stable partner who provides support for innovation and growth to create long-term value for Belgian society.